Площадка за 43 000 лева откриха в „Тракия“ (СНИМКИ)

Нова детска площадка на стойност 43 000 лева откриха днес в Ротари парк на пловдивския район „Тракия“. В нея са обособени три зони за игра в зависимост от възрастта на малчуганите – за деца до три, над три и до дванадесет години и място с люлки.

„В плановете ни влиза и обновяване на детската площадка в парка, която се намира близо до улица „Цар Симеон“, съобщи районният кмет Костадин Димитров. В проекта са включени изграждането на няколко игрища за игра на тенис, футбол, фитнес на открито.

Съвсем скоро ще бъде готова и площадката до блок 106. Там вече е положена ударопоглъщащата настилка, предстои да пристигнат и съоръженията за игра. Администрацията е спечелила и проект на стойност 10 000 лева по ПУДООС до блок 292, площадката е обновена и очаква най-малките жители на района.

Нова детска площадка ще радва малчуганите в „Южен“ (СНИМКИ)

Инвестиционната програма на район Тракия за тази година ще приключи с изграждането на паркинг до блок 16, което започна преди дни.

За последните 11 месеца са изградени над 5000 кв. метра тротоари, преасфалтирани са улици в зона А9, изградена е алея в парк Лаута между зоните А12 и А10, като по нейното продължение предстои да бъдат засети нови дървета.

Нова детска площадка изграждат в „Централен“

„С актуализацията на общия план на Пловдив, която ще направим догодина, ще увеличим многократно зелените площи на града като приобщим тези, които юридически не са такива, но реално са озеленявани през годините. Ще включим и разширенията в парк Лаута между зоните А12 и А10. Стремим се Пловдив да става все по-зелен град, затова непрекъснато увеличаваме зелената система“, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Подобни статии

Top