Пловдичани обсадиха къщата на кмета заради градинка на „Капитан Райчо“ (ВИДЕО)

Пореден протест за зелена площ

Стотина пловдивчани протестираха снощи пред къщата на кмета Иван Тотев с настояване градоначалникът да подкрепи недоволството им срещу застрояването на терена на ул. „Капитан Райчо“ в близост до №75. Хората, отидоха по тъмно пред дома на Тотев на ул. „Богомил“ и успяха да изкарат кмета от къщи, за да му представят исканията си.

От видео, разпространено в социалната мрежа от профила „Протест Строеж“, се вижда как хората искат от Тотев да се намеси. „На „Капитан Райчо“ хората вече строят бутат…“ – обясняват хората, а кметът ги пита: „Какво искате да направя?“

„Всичко можете да направите. Съдействие искаме“ – отговарят му те. „Идваме с желание да ни кажете благата вест, че и ние сме хора, имаме право на въздух, на градинка, на пространство“, казват протестиращите. И настояват да бъде запазено мястото като зелена площ.

„Искаме да го купите!“, категорични са протестиращите. Пред тях градоначалникът обеща, че на сесията в четвъртък ще излезе на трибуната и ще предложи на съветниците имотът да бъде купен от общината така, както това ще бъде направено с парка в кв. „Кършияка“.

Хората искат децата им да имат място за игра. „Ако тази площ бъде застроена, те ще играят на улицата. Колите са по тротоарите, а децата ни на улицата“, оплакват се недоволните.

Те разясниха, че къща с двор от 400 кв. м на ъгъла на ул. „Марин Дринов“ и „Капитан Райчо“, е била закупена преди няколко месеца на публичен търг от собственика на имота, който се застроява в момента.

Протестите срещу застрояването на пространството датират от миналата година. Теренът е продаден на инвеститор от пловдивчанин, който го е получил чрез заменка. В момента строителният предприемач гради там 18-метрова сграда.

Видео и снимка: Фейсбук, Протест Строеж

Подобни статии

Top