Пловдив 2019: Връчват Годишните музикални награди на БГ Радио

Първата българска европейска столица на културата домакин на церемонията по раздаване на статуетките на 22 май

РУШИ с премиера на нов хит, Братя Аргирови – с награда БГ Вдъхновител

Най-вълнуващото и очаквано музикално събитие в България – церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио, тази година ще се проведе на 22 май в зала Колодрум в град Пловдив.

Европейската столица на културата ще бъде горд домакин на събитията, популяризиращи българската музика, нейните създатели и изпълнители.

След шестгодишно домакинство на церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио единственият град носител на титлата БГ Град Посланик на българската музика – Благоевград, съвместно с екипа на БГ Радио, мести бляскавата церемония тази година в Пловдив – единствения европейски град – столица на българската музика за една година.

Българската музика е огромна част от българската култура и идентичност и затова всички сме единодушни, че трябва да бъде  достойно представена в годината, в която България има град европейска столица на културата.

Традиционно, на най-авторитетната и тържествена музикална церемония в страната, се връчват статуетки, определени изцяло от слушателите на БГ Радио за награда на музикантите с най-впечатляващите постижения за изминалата година чрез гласуване на сайта на медията www.bgradio.bg.

И този път престижната сцена на Годишни Музикални Награди на БГ Радио ще даде летящ старт на новите български поп и рок хитове. А тази година – те са цели 8!

Сред тях е и „Несъвършен“ – нов хит сингъл от РУШИ, който издава нова музика за първи път от 10 години и избра да направи премиера на песента си именно на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио.

Нова песен ще представят и Братя Аргирови, които са избраниците да получат единствената награда, чиито получател определя еднолично екипът на медията – БГ Вдъхновител 2019 на името на Ана Мария Тонкова.

Освен дългоочакваните девет имена на победителите, публиката ще разбере и кои са последните неочаквани колаборации на българската музикална сцена.

Участие в церемонията в зала Колодрум в Пловдив ще вземат 4Magic, Братя Аргирови, Графа, DARA, Jeremy?, Кирил Маричков, Криско, Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, NDOE, Pavell & Venci Venc’, Поли Генова, Рафи, РУШИ, СкандаУ, TITA и още много любими бг звезди.

И тази година победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото.

Top