Пловдив чества 143 години от Освобождението на града

Слово по повод годишнината ще произнесе д-р Стефан Шивачев

С поклонение пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина (зад централния Дом на младоженците/ Пловдив ще отбележи  143-та годишнина от Освобождението си. Тържественото честване започва в  11.00 часа.

Сред гостите се очаква да бъдат досегашният посланик на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, Сергей Черьомин – министър в Правителството на Москва и Началник на Департамент „Външноикономически е международни връзки“ на град Москва, представители на Посолството на Руската Федерация и Дома на Москва в София.

Във военната церемония, включваща полагане на венци и цветя ще участват Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци, представители на комитет „Родолюбие“.

Слово по повод годишнината ще произнесе д-р Стефан Шивачев, директор на Регионален исторически музей – Пловдив. Водещ ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Симеон Алексиев.

Тържественото честване ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Всички присъстващи следва да бъдат с маски, независимо че събитието е на открито, както и на отстояние един от друг.

Подобни статии

Top