"Пловдив чете" стана на 20 години - DC news

„Пловдив чете“ стана на 20 години

Тази година „Пловдив чете“ за 20 път ще бъде празник на книгата

За 20-та годишнина на Литературния фестивал „Пловдив чете“ в 11:00 часа в Заседателната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив Божана Апостолова – издател, писател, основен двигател на „Пловдив чете“ и Гери Георгиева – координатор на фестивала ще разкажат за фестивала, участниците, събитията.

Както знаете празнуваме 20 години от съществуването на тази инициатива, която продължава да се провежда, въпреки всички трудности и предизвикателства на времената, в които живеем.  Тази година „Пловдив чете“ за 20 път ще бъде празник на книгата, на четящите и пишещи хора.

Концерт ПРИКАЗКАТА ще изнесе група P.I.F  с Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани), Христо Михалков (бас китара). Със специалното музикално участие на Владимир Михайлов (вокал), Ерсин Мустафов (вокал), Поли Герасимова (мултимедия).

На откриващото събитие по традиция ще бъдат връчени наградите „Орфеев венец“ за най-изявен поет през изминалата година, както и „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга.

Преди това на същия ден от 17:00 ч. в Къща музей „Христо Г. Данов“ ще се състои връчването на Националните литературни награди „Христо Г. Данов“, организирано от Министерството на културата и Община Пловдив.

Литературен фестивал Пловдив чете се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от културния календар на града.

Подобни статии

Top