Пловдив, да дадем шанс за живот на Зария! Тя е само на 2 годинки

Момиченцето се нуждае от спешна трансплантация на стволови клетки, сумата от 100 000 евро е непосилна за родителите й. Ето как да помогнем

Историята на Зария и как може да й помогнем до нас достигна като апел от служителите в кметството на район „Северен“, които вече са поставили кутии за дарение в сградата на администрацията на бул. „Цар Борис III Обединител“ 22А.

Зария е дългоочаквано дете, което се появява на бял свят през 2018 година. Когато навършва  10 месеца, обаче, съдбата поднася на нея и семейството й шокираща новина, детето е диагностицирано със злокачествено заболяване – остра лимфобластна левкемия.

Започва незабавно лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, след като се установява, че клетките в костния й мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии. Активната фаза на болничното лечение продължава 60 дни и приключва юли 2019 година, след което Зария преминава на поддържаща терапия. С огромни усилия от страна на родителите в този период малкото момиче започва да ходи и да се завръща към нормалния начин на живот, доколкото е възможно.

Щастието обаче е за кратко.

На 02.04.2020 г. нещата претърпяват ужасен обрат. След влошаване на общото й състояние, Зария е приета отново в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги“ (тогава тя е 2 години и 3 месеца). След направата на всички костно – мозъчни изследвания, се установява, че тя има нов рецидив и раковите клетки в мозъка са 81%. Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че момиченцето не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота й. Лечението продължава с имунотерапия, но за съжаление тя се оказва неуспешна. Последва нова химиотерапия.

Неотложно трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки след намирането на съвместим донор. Трансплантацията ще бъде направена в Германия в Университетската клиника на Франкфурт, в Центъра за детско- юношеска клиника, отделение по трансплантация на стволови клетки.

Сумата, която трябва да бъде събрана, е 100 000 евро. Но тя е непосилна за семейството. На 31 август 2020 г. е определена дата за приемане в клиниката и последващо лечение. За целта е необходимо малкото дете да е в ремисия.

Семейството на Зария се обръща с гореща молба към всички, готови да отворят сърцата си, и да помогнат в момент, когато тя има най-голяма нужда от това. Всяка помощ е от значение и е малка крачка към оздравяването на детенцето!

Всеки, който иска да направи дарение, може да преведе желаната от него сума на следната сметка:

IBAN:  BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев/

paypal.com:  helpzariya@gmail.com

epay.bg КИН:  2512788094

Подобни статии

5 Коментара

 1. Калина написа:

  Здравейте, Дали може да направите профил в helpkarma.com мисля,че би било много достъпно за още повече хора да се включат и да помогнат.

  • Dimitrov написа:

   Здравейте, Дали може да направите профил в helpkarma.com мисля,че би било много достъпно за още повече хора да се включат и да помогнат

   • Аз написа:

    Директното превеждане по сметка е много по-добрия вариант. Посредниците са с цел печалба и не само.

 2. Венера Маркова написа:

  най-бързия и лесен начин е по микросметка с КИН и таксата не е голяма

Top