Пловдив дари 2600 лева за децата с аутизъм

Над 250 души подкрепиха семействата с деца с аутизъм, като закупиха картата „Оцвети Пловдив“

по време на Капана Фест 2018. Само за 3 дни фондация „Елия“ събра над 2600 лв. за реализацията на кампанията „Общуваме заедно“.

Нещо много интересно и благородно се случи тази година на Капана Фест 2018 в Пловдив. В Квартала на творческите индустрии за първи път своето място намери Фондация „Елия“, неправителствена организация, която работи в подкрепа на семействата в България, които отглеждат деца с аутизъм.

Фондацията е учредена преди 2 години от Веселина и Станислав Стоянови и е посветена на тяхната дъщеря, Елия, която на 2-годишна възраст е диагностицирана с детски аутизъм.

Доброволци подкрепиха две каузи едновременно.

Първата – Кампанията на Фондация „Елия“ с името „Общуваме заедно“, която се осъществява в подкрепа на българските семейства с деца с аутизъм.

Втората – популяризирането на картата за оцветяване „Оцвети Пловдив“, която е посветена на Града под Тепетата и неговите забележителности. Картата е изработена от Сдружение „Българска история“ . Това е третата подобна карта, която Сдружение „Българска история“ реализира, след като вече има издадени за забележителностите на България и на София.

Всички събрани средства от продажбите, в размер на повече от 2600 лв., ще бъдат дарени на фондацията в подкрепа на кампанията „Общуваме заедно“.

1 2

Top