Пловдив дава 300 хил. лв. на община "Марица". Ето за какво - DC news

Пловдив дава 300 хил. лв. на община „Марица“. Ето за какво

Гласуваха и 100 хил. лв. за ремонта на сградата на Хуманитарната гимназия

Общинският съвет в Пловдив гласува 300 хил. лева дарение от бюджета на район „Северен“ за община „Марица“. Парите са за предпроектно проучване на проекта „Високотехнологичен парк Пловдив“ в „Тракия икономическа зона“.

Предложението разбуни духовете в местния парламент и доведе до почти едночасова разправия защо е необходимо община Пловдив да дава тези пари, които бяха заделени за довършване на сградата, предназначена за ново кметство в „Северен“ на второто кръгово на Панаира, вместо да ги вложи в нови детски градини например?

Теренът, за който става дума се намира в землището на село Калековец и е на площ от 40 хил. дка. На него вероятно ще бъде изграден новият завод за големия автомобилен концерн „Фолксваген“, твърдяха в кулоарите по-запознатите с темата. Въпреки многобройните питания от страна на съветниците обаче, за какъв проект отиват пловдивските пари и къде точно ще се намира теренът, никой от градската управа не разясни това.

От трибуната кметът Иван Тотев заяви, че проектът е много важен и всички знаят за него. И добави, че затова снощи до късните часове е преговарял с колегата си от община „Марица“ Димитър Иванов, как точно да бъдат отпуснати парите. В крайна сметка двамата кметове решили траншът  да се оформи като дарение. По думите му в този имот ще започне работа по улична регулация, предпроектни проучвания и проектиране на улична мрежа.

1 2

Подобни статии

Top