Пловдив домакин на “Поход за свобода” срещу трафика на хора

„Поход за свобода“  ще стартира от площад “Централен”

За трета поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора в Пловдив и Български Червен кръст – Пловдив, ще участват в организираната от Фондация “А21 България” мащабна информационна кампания против трафика на хора „Поход за свобода“.

Събитието е посветено на Европейския ден за борба с трафика на хор – 18-ти октомври, и събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на трафика на хора и търговията с човешки животи у нас.

“Поход за свобода” е уникално по рода си глобално събитие, което се провежда ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. За първа година страната ни взима участие в международната инициатива на А21 с цели 25 града-домакини, сред които е и град Пловдив.

В Пловдив „Поход за свобода“  ще стартира от площад “Централен” до Воненния клуб и ще завърши в Дома на културата “Борис Христов“ с прожекция на късометражен документален филм, посветен на борбата с трафика на хора.

До данни на Европол България продължава да е сред основните страни на произход на жертви на трафик в Европа, а според доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 г. се наблюдава ръст на българските граждани, жертва на трафик с цел трудова експлоатация.

Top