Пловдив домакин на последния за годината турнир от веригата UTR Pro Tennis

Надпреварата за жени ще се проведе в зала „Атаро Клима“ от 13 до 19 декември

Пловдив ще бъде домакин на още един международен турнир от веригата UTR Pro Tennis през декември. Надпреварата за жени ще се проведе от 13 до 19 декември в зала „Атаро Клима“ в Пловдив. Това ще бъде последна възможност през 2021 г. за българските състезателки да премерят сили в зала както помежду си, така и с достатъчно силни съпернички от Европа.

Турнирът ще е с основна схема от 20 тенисистки, които ще бъдат разделени в четири групи по пет. Всяка участничка ще изиграе минимум 4 мача в рамките на една седмица и ще получи гарантиран дял от наградния фонд в размер на $20 000.

Право да заявят участие имат всички състезателки с навършени 14 години към датата на започване на турнира и UTR рейтинг не по-нисък от 9.7.

В ход е договаряне с Universal Tennis на серия от UTR Pro Tennis турнири и през 2022 г. Ръководството на БФТ е заявило пред своите американски партньори желание и готовност страната ни да е домакин на поне 8 турнира с награден фонд от $20 000.

През 2021 г. в България вече се проведоха 11 турнира от сериите UTR Pro Tennis – пет в София (един мъжки и четири женски), пет в Пазарджик (три мъжки и два женски) и един в Бургас (за жени).

Подобни статии

Top