"Пловдив - древен и вечен" разполага лагерите си в парк "Лаута" - DC news

„Пловдив – древен и вечен“ разполага лагерите си в парк „Лаута“

Във второто издание на фестивала среща си дават представители на клубове за възстановки от цяла България, както и воини от чужбина

Участниците в „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ заемат поляните в парк „Лаута“ днес. Официалното откриване на фестивала е в 10,30 часа, а програмата продължава до 20 часа.

Пловдивчани и гостите на града ще се докоснат до автентични занаяти, бит и култура, ще има стрелба с лък и боравене на оръжия, обучения на деца в три лагера – лагери „Античност“, „Ранно Средновековие“ и „Късно Средновековие“.

Ще видим римски граждани и матрони, гладиатори, роби, легионери, сурови средновековни воини, номади, боляри и деспоти, рицари и френски трубадури, всичко това под знамената на участващите групи за исторически възстановки от страната и чужбина, огласено от музика и съпроводено с танци, разказват организаторите от сдружение „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ и Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от културния календар на града под тепетата за 2020 година.

За финал ще има мини концерт на група Фрея и приятели, които ще представят средновековна скандинавска музика – песни и танци. Фестивалът продължава и в неделя. Вижте пълната програма:

Подобни статии

Top