Пловдив е домакин на Световна купа по савате - DC news

Пловдив е домакин на Световна купа по савате

8 битки, 2 от които за титли на гала вечерта в зала „Олимпиада“ на 30 април

Българската федерация по савате Международната федерация по савате организират Световна купа в Пловдив за всички възрастови групи в стиловете асо, комбат и канне в края на месец април.

Състезанията ще се проведат в зала „Олимпиада“, като галавечерта е на 30 април с 8 битки от различните формати. Събитията са част от календара на Международната федерация и под патронажа на Френското посолство и Френския културен институт.

За първи път в света ще се проведе световна купа савате комбат за момичета 18-21 години. Международната федерация прие предложението на България да се организира такова състезание по подобие на младежите. Досега жените имаха само състезания само за над 20 години във версията комбат.

България е довакин за девети път на световен оупън по савате.

Официалното откриване и представяне на отборите е на 30 април. Гала вечерта с 8 срещи от различните формати се очаква да събере доста публика. Ще има и презентации на други стилове от савате. В същата вечер за първи път в България ще се проведат 2 срещи за титли „Сават Про“ от Промоушън. Тук правилникътт е малко по-либерален правилник, като могат да участват представители с опит от други бойни спортове.

Засега заявки са подали 120 бойци от 15 страни. Специален гост ще бъде председателката на Международната федерация по савате Жули Габриел, а шефът на съдийската комисия към Международната федерация ще бъде главен съдия на състезанието.

Посланикът на Франция г-жа Флоранс Робен е почетен председател на БФСавате и състезанието, а Община Пловдив е съорганизатор на проявата.

БФСавате организира и два семинара преди състезанията – на 23-24 в София и на 27-29 Пловдив.

Подобни статии

Top