Пловдив и Асеновград на протест срещу Стратегията за детето

Асеновградчани  ще се присъединят към простеста под тепетата.

Протестно шествие под наслов „Да запазим българското семейство“ ще се проведе в Пловдив днес в рамките на националния граждански протест „Не на Стратегията за детето 2019-2030 г.“. Протестът се организира чрез Фейсбук.

Шествието ще тръгне от пл. „Римски стадион“ (Джумаята) в 17.30 ч. и ще премине през Главната до пл. „Стефан Стамболов“ пред община Пловдив.

Исканията на протестиращите са:

1. Отхвърляне на настоящата стратегия в цялост и законодателните промени предвидени в нейна подкрепа.
2. Започване на работа по изцяло нова стратегия, с представители на обществото излъчени от областните градове в Република България. Стратегия съобразена с Конституцията на България и Конвенцията на ООН за правата на децата, традициите и обичаите на обществото и региона.
4. Преобразуване на ДАЗД в Държавна Агенция за Закрила на Семейството, заради антисемейните и антибългарски политики, които провежда в сътрудничество с НПО.
4. Мониторинг и проверка на работата на системата за закрила на детето и механизмите за вътрешен и външен контрол на системата. В настоящия момент те работят неадекватно. Да се осъществи, чрез мерките за достъп до информация на родители за провежданата социална работа. Ще бъдат оповестени допълнително.
5. Стратегията да бъде насочена към подпомагане на семейството и детето в рамките на семейството, а не като самостоятелен субект на права. То е носител на такива права по ред определен със закон.

Асеновградчани също ще се присъединят към простеста под тепетата. Те ще се съберат в 15.00 ч. пред паметника на цар Иван Асен ll. Оттам ще се присъединят към пловдивското недоволство.

Протести и шествия ще има утре в цялата страна, като за всички началният час е 17.30 ч.

Подобни статии

Един коментар

  1. Николай Христозов написа:

    Безродници посягат на всичко българско и родно. Да ги лишим от възможност да вредят

Top