Пловдив, „Марица“ и „Родопи“ готвят междуообщинска транспортна мрежа

Довеждащ транспорт ще обслужва пътници до най-малките население места

Възможността градският транспорт на Пловдив да обслужва насилените места в по-малките  съседни общини обсъдиха по време на среща днес заместник-кметът по „Транспорт“ Тодор Чонов, кметът на Община „Родопи“ Павел Михайлов, заместникът му Владимир Маринов и заместник-кметът на Община „Марица“ инж. Петър Минков.

Срещата, която се проведе в ОП „Организация и контрол по транспорта“, бе инициирана след поредица от писма до кмета Здравко Димитров с молби, подкрепени от стотици подписи на жители от съседните села за по-удобен и редовен транспорт.

Основният въпрос, който беше дискутиран, е как автобусите, които се движат по общинската транспорта схема, да могат да возят пътници не само до най-близките на Пловдив села, но и до по-отдалечените.

Според заместник-кмета Тодор Чонов е възможно градските рейсове да превозват хора до по-големите села, а оттам по-малки автобуси да ги отвеждат до по-малките населени места, които в Община Родопи са планински и се намират на над 1000 метра височина. Такива са Извор, Дедево, Бойково, Лилково и Ситово.

„През летните месеци тези села са много населени и стигат до 2000 жители. През зимата обаче само два пъти в седмицата ходи автобус до тях“, запозна присъстващите кметът на „Родопи“ Павел Михайлов. Той съобщи, че в момента се изграждат две икономически зони в рамките на общината и това ще доведе до необходимостта от по-редовен транспорт.

„Последните автобуси са до 18.00 часа“, заяви заместник-кметът  на Община „Марица“ Петър Минков. Според него това означава, че ученици и работещи трудно успяват да се възползват от междуградския транспорт.

1 2

Подобни статии

Top