Няма починал от коронавирус за последното денонощие в Пловдив

Вижте пълната COVID – 19 справка за града под тепетата и областта!

70 са свободните болнични легла за лечение на коронавирус в Пловдив към 14,30 часа днес, свободните стаи за пациенти с непотвърден COVID – 19  са 13, а 9 са свободните интензивни легла, сочи информацията на Областната информационна система, съобщават от Областна управа.

По данни на болниците общият брой хоспитализирани към момента е 362, а 45 са болните на интензивно лечение.

По информация на Спешна помощ за денонощието е отговорено на 258 повиквания, 61 от тях са свързани с коронавирус. 25 души са оставени на домашно лечение, 27 са хоспитализираните в Пловдив, а 9 в областта.

По данни на РЗИ сред новодиагностицираните през денонощието има 11 медицински лица – 6 лекари и 2 медицински сестри в болничната помощ, 1 дентален лекар, 1 лаборант и 1 медицинска сестра в доболничната помощ. Активните случаи на медицински лица са 92.

От здравната инспекция съобщават и за новорегистриран случай на санитарка от Дом за възрастни лица в село Старосел, взети са всички мерки и се изследват всички контактни лица – потребители и персонал.

Регистрирани в Националната информационна система към днешна дата са общо 5960, 367 от тях през изминалото денонощие. 3482 са лицата, поставени под карантина, 2696 се лекуват в домашни условия. Оздравелите  са 2750, като през последното денонощие са 53. За денонощието няма починали пациенти.

COVID – 19 В УЧИЛИЩАTA И ДЕТСКИTE ЗАВЕДЕНИЯ

Учители – 6, ученици – 4, карантинирани класове – 2, групи от детски градини – 2.

Новите случаи са от Пловдив, Сопот, Карлово, сELO Белозем, сELO Златитрап I Раковски. Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

Подобни статии

Top