Пловдив основава Алианс на българските градове на доброто

Кметът Здравко Димитров даде старт на кампанията  „Пловдив – град на доброто“, очакват се номинации в четири категории

Пловдив ще е първият български град, който се афишира като град на доброто. Инициативата обяви кметът Здравко Димитров на специална пресконференция днес. „Нека да говорим за доброто, да показваме добрите примери на хората с големи сърца.  Трябва да ги отличим и да им благодарим“, заяви той. Кампанията е продължение на акцията „Най-добър човек“ и целта е да се отличат онези хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество.

Няма нищо по-хубаво от това да помогнеш на човек в беда. Това стана особено важно в годината на епидемията от COVID – 19.  Пловдив доказа, че е достоен град на доброто. В сферата на здравето и социалната политика се включиха много дарители и доброволци. Обединени доказахме, че в трудни моменти сме добри и отзивчиви„, коментира кметът Димитров.

По думите му амбицията е „Пловдив – град на доброто“ да се превърне в мото на на Общината, а в бъдеще към инициативата ще бъдат поканени и други български общини с цел създаването на Алианс на градовете на доброто.

Ние сме добър пример за силно развити социални услуги и можем да бъдем генератор на идеи, които да споделяме с другите общини„, заяви на свой ред и зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев. Той представи и четирите категории, в които пловдивчани могат да правят своите номинации, които са: образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество. Номинациите се правят онлайн в специална форма на официалния сайт на кампанията www.gradnadobroto.plovdiv.bg до 17 юни в 23,59 часа.

В журито на конкурса са поканени девет специалисти с принос и опит в една от четирите категории за номинации. Награждаването пък ще се проведе на 27 юни в Цар Симеоновата градина.

Подобни статии

Top