Пловдив отбеляза 112-та годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България (СНИМКИ) - DC news

Пловдив отбеляза 112-та годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България (СНИМКИ)

В церемонията участва комитет „Родолюбие“

С полагане на венци и цветя, духов оркестър и атрактивна възстановка на събитията от 1908 г. на Комитет „Родолюбие“, в Пловдив беше отбелязана 112-та годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България. Церемонията се състоя на пл. „22 септември“, където се намира Колоната на Независима България.

За да отдадат заслужено уважение на площад „22 септември“ се събраха граждани и официални гости, сред които Областният управител на област Пловдив Дани Каназирева, Председателят на Общински съвет – Пловдив – инж. Александър Държиков, заместник-областният управител на област Пловдив – инж. Димитър Керин, заместник-кметовете Пламен Панов и Стефан Стоянов, кметът на район „Тракия“ – Костадин Димитров, на „Северен“ – Стоян Алексиев, заместник-председателят на ОбС – Димчо Петров, директори на Общински предприятия, множество общински съветници, представители на политически партии, обществени организации и признателни граждани.

Официалното слово бе произнесено от ас. д-р Самуил Шивачев – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“ и ГХГ „Св. Св .Кирил и Методий“ Пловдив, водещ на церемонията бе актьорът Ивайло Христов.

1 2 3

Подобни статии

Top