Пловдив отбелязва 142 години от Освобождението на България

Пловдивчани, вижте празничната програма на Община Пловдив днес. Основната церемония е в 12 часа на Бунарджика, кулминацията е на площад „Централен“

Пловдив отбелязва 142 години от Освобождението и Национален празник на Република България с редица инициативи. Празничната програма започва в 11 часа в Катедрален храм „Св. Богородица“, където пловдивският митрополит Николай ще отслужи молебен.

Следва:

12, 00 часа, паметник на руските освободители на Бунарджика: Тържествено отбелязване на 142-та годишнина от Освобождението на България. Официално слово по програма ще изнесе председателят на ОбС в Пловдив инж. Александър Държиков. Следва традиционната церемония по полагане на венци и цветя с участието на представителен взвод, венценосци и военен духов оркестър.

12, 00 часа на пл. „Стефан Стамболов“: Концерт на Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“  с ръководител Мария Кьосева.

13, 00 часа при паметника на опълченците – Централни гробища: Панихида за загиналите български опълченци. Полагане на венци и цветя, с участието на представителен взвод, военен духов оркестър.

16, 00 часа отново на пл. „Стефан Стамболов“: Празничен концерт на Представителният духов оркестър на ВВС с ръководител майор Михаил Младенов.

18, 30 часа на пл. „Централен“: Тържествена проверка – заря по повод Националния празник на Република България – 3 март, с участието на военни формирования от гарнизон Пловдив.

Подобни статии

Top