Пловдив чества 143 години свобода

Желаещите да присъстват на церемонията трябва да спазват противоепидемичните мерки – да носят маски и да спазват нужното отстояние

Пловдив отбелязва 143 години от Освобождението си на 16 януари, събота; поклонение пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина започва в 11 часа, съобщиха от Общината.

Във военната церемония, включваща полагане на венци и цветя, ще участват Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци, представители на комитет „Родолюбие“. Слово по повод годишнината ще произнесе д-р Стефан Шивачев, директор на Регионален исторически музей – Пловдив. Водещ ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Симеон Алексиев .

На поклонението се очакват кметът на Община Пловдив, народните представители от град Пловдив в 44-то НС, областният управител, председателят на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината, общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, граждани, медии.

Задължително е спазване на противоепидемичните мерки – всички присъстващи следва да бъдат с маски и на отстояние един от друг.

Подобни статии

Top