Пловдив отбелязва 166-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов

В тържественото честване ще се включат военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и представители на комитет „Родолюбие“.

166-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов ще бъде тържествено отбелязана днес. Събитието е от 11.00 часа на едноименния площад пред сградата на Община Пловдив.

В тържественото честване ще се включат военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и представители на комитет „Родолюбие“.

Слово за държавника ще произнесе професор-доктор на историческите науки Людмил Спасов – един от най добрите специалисти по проблемите на новата и най-нова българска история и историята на балканските народи в ново и най-ново време,  преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Водещ на церемонията ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Стефан Попов.

За почитане на годишнината от рождението на Стамболов са поканени Кметът на Община Пловдив, Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Областният управител, Председателят на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“ и началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, граждани, медии.

Подобни статии

Top