Пловдив отбелязва Европейската седмица на мобилността със серия от събития (СНИМКИ)

Официалният старт на кампанията бе даден с безплатен пешеходен тур из културно-историческите забележителности в града

С безплатна обиколка сред обектите в Стария град официално започна Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) в Пловдив. В рамките на 16.09 до 22.09 в града ще се проведат серия организирани мероприятия във връзка с отбелязването на ЕСМ 2020, а на 23.09 ще се състои закриващото събитие на кампанията.

Европейската комисия е определила тазгодишната кампания „Чиста мобилност за всички“  да се проведе под мотото „Избери как да се придвижваш“. Местен координатор е Дирекция „Екология и управление на отпадъците“, които за осма година подкрепят европейската инициатива.

Откриващото събитие се състоя днес с безплатен пешеходен тур „Крачка по крачка за здраве и познание“ по инициатива на ОИ „Старинен Пловдив“. В продължение на час професионален екскурзовод запознаваше любопитни пловдивчани с пластовете история на културно-историческите обекти в Стария град. Турът е с начален час 16:00 часа, а стартова локация е бариерата на ул. „Съборна“. Той не включва посещение вътре в обектите и се провежда при максимално допустими до 15 човека. От екипа на ОИ „Старинен Пловдив“ уверяват, че при интерес от страна на посетителите ще бъдат проведени и допълнителни обиколки от 17:00 до 18:00 часа.

“Това е една инициатива, която дава възможност на хората да се раздвижат и същевременно да опознаят и да се докоснат до историята на града“, коментира директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев.

1 2

Подобни статии

Top