Пловдив отбелязва Световния ден на рециклирането онлайн

Съвети за рециклиране, онлайн арт инициативи и истории за „Герои на рециклирането“ ще насърчават хората да събират разделно, докато са у дома

По повод 18 март – Световния ден на рециклирането, организации от Пловдив, Варна, Силистра, Шумен, Добрич и Русе ще проведат различни онлайн инициативи за популяризиране на ползата от рециклиране и намаляване на отпадъците. Денят се отбелязва за трети път по инициатива на Global Recycling Foundation. През 2020 година темата на събитието е „Герои на рециклирането“. Целта е да бъдат популяризирани историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.

В България организаторите приканват всички, които са приели каузата на рециклирането като част от ежедневието си, да покажат това, като сложат рамка с надпис „Герой на рециклирането“ на своята профилна снимка във Фейсбук. „В дните, когато по необходимост прекарваме повече време у дома нека научим нещо повече за това как да намалим отпадъците и да оползотворим опаковките. От една страна имаме шанса да намалим еднократните опаковки като чашки за кафе и кутии за храна, а от друга, можем да започнем да събираме разделно опаковките от всички покупки, които сме направили за вкъщи. Вярвам, че споделените истории на Героите на рециклирането ще бъдат вдъхновяващи за повече хора“, казва Ласка Ненова от сдружение „БГ Бъди активен“. В страницата „Място България“ и в събитието „Онлайн Световен ден на рециклирането България“ в социалната мрежа ще бъдат споделени историите на различни хора и инициативи, посветени на рециклирането. Вварна и Пловдив ще представят онлайн своите „Герои на рециклирането“ като за града под тепетата това е Геника Байчева.

В Силистра се организира онлайн изложба „В необикновения свят на Арт рециклирането“ и модно онлайн ревю с модели, създадени от рециклируеми материали. В рамките на цялата седмица,местните партньори от Добрич – Зеленият пламък, Черноморски център за развитие и ДоброЖънци ще представят модна колекция, направена от отпадъци.

Подобни статии

Top