Пловдив отново търси своя най-добър млад предприемач

Крайният срок за кандидатстване е 14 февруари

Община Пловдив стартира конкурсът „Най-добър млад предприемач“ за 11-та поредна година.

По традиция началото бе дадено в Националната търговска гимназия, където заместник-кметът Георги Титюков подробно обясни на учениците условията за участие. Като цяло желаещи трябва да са на възраст от 18 до 33 години, а за да кандидатстват със своята бизнес идея трябва да подадат документи в деловодството на Общината Пловдив, крайният срок е 14 февруари. Конкурсът ще се проведе на два етапа с представяне пред комисия, съставена от различни експерти. Първите десет събрали най-много точки преминават на следващ етап, а победителят ще бъде обявен официално на тържествено събитие следващата година.

За спечелилия първо място е осигурена награда от 7000 лева, за второ – 4000 лева, по 2000 лева за две трети места, както и много поощрителни награди.

„Пловдив е единствената община в България, която провежда този тип конкурс, който подкрепя идеите на младите хора“, заяви по този повод заместник-кметът Титюков и уточни, че един бизнес план може да получи една награда, като се оценява не толкова иновативността на идеята, а по-скоро възможността за нейната реализация.

Миналата година победител в конкурса стана Димо Иванов, който имаше уникалната идея да произвежда прибори за еднократна употреба от картофени обелки. В по-предишното издание на конкурса спечели Кирил Димитров с бизнес плана си за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, който да обследва и наблюдава големи площи.

Подобни статии

Top