Пловдив, Пенка Калинкова се нуждае от помощ!

Пловдивската журналистка се нуждае от средства за лечение, след като я диагностицират с мозъчен тумор

Пловдивската журналистка, общественичка и театровед Пенка Калинкова се нуждае от помощ. В платформата за благотворителност Helpkarma вече е обявена кампания, нужната сума е 5470 евро – „ПОМОЩ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА МАЙКА МИ“.

На 11 април т. г. скъпата ми майка – Пенка Калинкова, беше транспортирана в болница по спешност, след внезапен силен гърч и пареза на дясната ръка и крак. Първоначалното съмнение за инсулт беше отхвърлено, за сметка на страшната диагноза мозъчен тумор.

 

Тази диагноза беше потвърдена след скенер и ядрено-магнитен резонанс на главата. След консултации с четирима неврохирурзи беше препоръчана неотложна операция, която бе извършена в неврохирургията на болница Пирогов. В момента се очаква резултатът от хистологичното проучване, междувременно й предстои няколкомесечна рехабилитация на засегнатите дясна ръка и десен крак.

 

Целта на тази кампания е да събере средствата за направените до момента медицински разходи и за предстоящите услуги на рехабилитатор и личен помощник.

 

Майка ми е неподвижна на легло и има нужда от помощ за всички ежедневни дейности. Моля ви, помогнете в тази трудна ситуация. Моля ви, споделете кампанията! Благодаря!

 

Подобни статии

Top