Пловдив под полицейска обсада за безопасни празници

От днес до началото на януари в града под тепетата и областта!

Полицейски екипи и сили на жандармерията ще осигуряват безопасността на пловдивчани и гостите на града от днес до първата седмица на януари, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Патрулите ще са разположени около големите търговски комплекси, ЖП гарите, автогари, както и в централната градска част.

На територията на всяко районно управление ще има обособени контролно-пропускателни пунктове с 24-часов режим на работа. Униформени ще патрулират на входно-изходните артерии на Пловдив, както и на останалите по-големи градове и населени места в областта.

И още – създава се организация за осигуряване безопасността на движението по пътищата в дните с интензивен пътникопоток преди, по време и след празниците. В тъмната част на денонощието полицейските автомобили ще се движат с включена светлинна сигнализация.

Особено внимание ще бъде обърнато на сигурността на децата. В тази връзка собствениците на увеселителни заведения са предупредени за режима на присъствие на малолетни и непълнолетни, а 24 часа преди мероприятие с участието на деца организаторите му са длъжни да уведомят съответното териториално структурно звено на МВР.

Подобни статии

Top