Пловдив посреща лятото с 12-тото издание на фестивала Капана Фест - DC news

Пловдив посреща лятото с 12-тото издание на фестивала Капана Фест

Тази година ще ви посрещнем на новата си локация – надлезът над ул. „Гладстон“

От днес до 26 юни любимият пловдивски фестивал ще ви очаква на новата си локация с интересна програма, множество атракции, концерти, базар, напитки. Знаем че обикновено изпращате лятото с нас, но този път ще го посрещнем заедно и с разхлаждащи напитки  на тази необичайна за нас досега локация, а именно – надлезът над ул. „Гладстон“.

Ще започнем с нашата сцена „Капана“, която ще е точно до античния Одеон на Филипопол и ще гарантира незабравимо музикално изживяване. Заедно с LALALAR (Turkey), Phuture Shock, Kan Wakan, и  REVERIE (USA) ще добавим фантастичен саундтрак към красотата на Пловдив, за което  ще ни помогнат  и: Tony A, Les Animaux Sauvages, Stefan Skill Kolev , Visitor Yan Q, Selector Stiliyan, JiJo, DJ TODD, Fingertone & Malik, Елен Кожухарова ELEN, Bloodrush,  Clavexperience, ЖЛЪЧ, Гена и специалните ни гости DreCat & Sage One the Wise (U.S.A)

На 24.06. ще бъде една специална петъчна вечер A Night for Boogie, посветена на Йордан Ставрев – Бирата а.к.а Ramsey Hercules. Той беше един от най-колоритните столични герои, меломан, колекционер на грамофонни плочи и продуцент на музика. В негова памет   заедно с бандата му Phuture Shock и доверените приятели по призвание DJ Skill, Visitor Q, selector Stiliyan, DJ Todd, Jijo ще създадем едно необичайно парти, което ще бъде последвано  и от много други изненади.

По време на фестивала ще се радваме на освежаващи напитки, коктейли, street food предложения, както и емблематичната украса на Капана Фест, бар и лаундж зони, много зеленина и най- големият до момента Базар „Капана“.

Този път в него ще вземат участие 110 участника с био и натурални храни, напитки и козметика, авторски изделия, модни марки , художници, бижутери, грънчари, дърводелци, занаятчии и дизайнери.

За Ваше удобство на всеки един от базарните щандове ще може да заплатите безконтактно.

Всичко това ще е подправено със свежа музикална селекция  благодарение на Stefan Skill Kolev (DJ Skill) и изпълваща душата зеленина. Ще дадем всичко от себе си да направим това всеобщо забавление смислено, защото заедно с Нощ на Ангелите ще насочим вниманието ви към нещо, което ще ни направи по –добри и значими, а именно възможността да помогнем на дете и родителите му в нужда.

Каним всичките ни посетители и участници активно да се включат в групата Заедно за Теди, като скоро ще ви разкажем в детайли, как още ще може да помогнете!

Ще има много за виждане и за разказване, защото Капана Фест 2022 ще е незабравим и пълен с изненади.

За да зарадват и най-малките посетители ,  организаторите на „Капана Фест“, заедно с  Държавен куклен театър – Пловдив ще дадат възможност на 160 деца да посетят безплатно две куклени представления.

На 24 юни от 18:00 ч. ще гледаме „Приказни бъркотии“, а на 26 юни от 18:00 часа „Чук и Пук“. Безплатен талон за всяко от двете представления, можете да вземете от касата на Кукления театър в деня на представлението.

 „Приказни бъркотии“ е под режисурата на Соня Ботева. Сценограф е Ангелина Янакиева. Участват актьорите Наталия Василева, Михаела Андонова/ Евдокия Енчева, Соня Ботева/ Даниела Русева. Представлението разказва по интересен и забавен начин за това какво е да си ученик в страната на буквите и твой учител да е най- добрата разказвачка на приказки? Какво ще стане, ако някой скочи в реката от думи, без да знае буквите и без да може да чете?

Какво ще се случи, ако пресъхне изворчето на знанието и ще могат ли децата да се справят с трудните задачи, за да създадат отново света цял и завършен.

„Приказни бъркотии“ е забавно- образователна програма за деца от предучилищна възраст и първи клас, в която три вълшебни феи, заедно с децата ще помогнат на видърчето Чарли да научи буквите и да се научи да чете.

„Чук и Пук“ е весел образователен спектакъл, който ще помогне да децата да открият разни важни тайни за зъбките! Препоръчителна възраст – над 3 години. Режисьор е Стоян Ангелов. Сценографията е дело на Диана Узунова. Музика – Гергана Василева. Участват: Наталия Василева, Михаела Андонова, Емилия Копчева, Александър Караманов, Румен Караманов, Мария Атанасова.

Пълната програма на музикална сцена ‘‘Капана‘‘ може да видите ТУК:

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година.

Top