Пловдив посреща международния фестивал „Златен ключ“ за 17-та година

Заповядайте на концертите, за да споделим заедно удоволствието от френския шансон!

17-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ“ започва днес. Той ще бъде открит от Пламен Панов, заместник-кмет по култура, археология и туризъм на Община Пловдив. По традиция, на старта на фестивала ще бъде изпълнен химна на това събитие песента „Шан-з-Елизе“ в специална джазирана версия и в изпълнение на нашия лауреат Ивана Муцкова и „Талантите на Франция“ дует „Jessandwest“.

В канцерта днес ще вземат участие българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години – Марина Спасова, Надежда Димова от Молдова и Олга Василенко от Украйна, както и възпитаници на Арт Войс Център с ръководител Руми Иванова, които са музикални партньори тази година.

Публиката ще може да се наслади на впечатляващи изпълнения на Виктория Илиева, която е само на 10 години, на Аглеия Канева на 13 години и Кристиан Павлов на 15 години, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, интересен, съвременен аранжимент. Към тях ще се присъединят и звездите с опит Ива Ичевска и Ивана Муцкова.

Всички прояви са безплатни и входът е свободен, както го изисква форматът на това международно събитие, на което Община Пловдив е неизменен партньор в организацията и провеждането, както и най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde. Началният час на концертите е 19, 00 часа.

Поради противоепидемичната обстановка и участието на гости от Франция, фестивалът тази година ще бъде на Южната тераса на ДК „Борис Христов“.

Подобни статии

Top