Пловдив посреща над 500 състезатели за турнира „България Оупън”  по таекуон-до ITF (На Живо) - DC news

Пловдив посреща над 500 състезатели за турнира „България Оупън”  по таекуон-до ITF (На Живо)

Българското участие ще бъде от близо 300 спортисти от клубове от цялата страна

Повече от 500 състезатели от 8 държави ще участват  в турнира „България Оупън”  за таекуон-до ITF, който ще се проведе тази днес и утре в зала Колодрума в Пловдив.

Европейската таекуон-до ITF федерация избра България и Пловдив за първата си международна проява от избухването на COVID-пандемията в началото на миналата година. Това информира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров.  Той добави, че организацията е сложна предвид различните противоепидемичните изисквания във всяка една страна, но организационният екип се справя с предизвикателствата.

Досега са подадени заявки от България, Кипър, Босна и Херцеговина, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Молдова и Румъния.

Българското участие ще бъде от близо 300 спортисти от клубове от цялата страна. Те ще се мерят сили във всички възрастови групи и дисциплини.

Днес състезанията в Колодрума ще започнат от 9:00 часа с дисциплините „форма” и „спаринг” за деца, юноши и девойки младша и старша възраст. В неделния ден  са надпреварите в дисциплините „специална техника” и „силов тест” за юноши, девойки, мъже, жени и ветерани.

Пловдив вече е утвърден световен таекуондо център, затова наблюдаваме и засилен интерес към бойния спорт в града и в страната ни, каза още Димитров.

Може да гледате боевете от турнира на живо тук!

Подобни статии

Top