Пловдив посреща Новата 2022-ра година на открито, но със зелен сертификат

Голям концерт ще има на сцената на пл. „Стефан Стамболов“ 

За всички пловдивчани и гости награда, които са решили да посрещнат Новата 2022 година на открито, Община Пловдив организира музикална програма на сцена, разположена пред сградата на общината на пл. „Стефан Стамболов“, която ще започне тази вечер (31 декември), точно в 22.00 часа. Ще чуем и видим „Керана и космонавтите“, култовата българска група „Диана Експрес“, танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и любимката на младите Дара. Водещ ще е Деян Славчев – Део.

Непосредствено пред и около сцената ще има обособена зона, в която желаещите ще могат да влизат срещу представяне на валиден зелен сертификат. Ограждението ще разполага с две обособени места за регулиране на потока от посетители – един за вход, и друг – за изход. Служители на Общинска охрана ще следят за спазване на мерките. Община Пловдив призовава публиката да се весели и празнува разумно, да не допуска струпвания и да спазва приетите противоепидемични мерки, с които да се гарантира здравето на присъстващите.

Припомняме, че със своя заповед, кметът на Пловдив Здравко Димитров отмени зарята в новогодишната нощ. По този начин градът под тепетата ще подкрепи инициативата на фондация „Четири лапи“, към която се присъединяват някои от общините в страната. Призоваваме гражданите да не използват пиротехника и фойерверки в честванията на Нова година.

Ето и графика по часове, както и информация за изпълнителите в Новогодишната програма:

22:00 ч.  – „Керана и космонавтите“

22:45 ч. – „Диана Експрес“

23:35 ч. – Фолклорен ансамбъл „Тракия“

23:50ч. – Директно излъчване на новогодишното обръщение на Президента на Република България Румен Радев

00:05 ч.  – Фолклорен ансамбъл „Тракия“

00:30 ч. –  Начало на концерта на Дара

Водещ: Деян Славчев – Део

„Керана и космонавтите“

Групата „Керана и космонавтите“ е на родната сцена само от две години, но с оригиналния си стил и звучене вече успя да си спечели много верни фенове. В състава на бандата са Павeл Видов на китара, Елена Илчева на бас, Преслав Пеев и Николай Бобчев на саксофон, Димитър Пенчев стои зад барабаните и атрактивната вокалистка Керана. Групата привлича с разнообразния си репертоар от стилове, сред които рок, джаз, фънк и дори хип-хоп.

Истинското име на гласовитата пловдивчанка е Юлия Йорданова, но тя интуитивно избира Керана за свой сценичен псевдоним, а след това с изненада разбира, че прабаба ѝ също се е казвала така. Решението ѝ да се отдаде на музиката идва, докато живее в Тайланд, където специализира макромедии. Един ден в местно заведение случайно забелязват таланта ѝ и красавицата започва да работи като изпълнителка в джаз и пиано барове. Носталгията по България и желанието да пее на роден език я връщат в родината. Освен с групата „Керана и космонавтите“, тя става популярна и с участието ѝ в „Гласът на България“, както и с ролите ѝ в известните мюзикъли „Евита“ и „Исус Христос Суперзвезда“ от афиша на Опера Пловдив.

1 2

Подобни статии

Top