Пловдив посрещна европейската купа по волейбол за жени (ВИДЕО)

Любо Ганев, Иван Петков и волейболните ни националки си пожелаха тя да остане в България

Горещо волейболно шоу обещаха българските националки по волейбол и старши треньорът им Иван Петков, които първи се докоснаха до уникалната шампионска Купа за Евроволей 2021.

Трофеят бе посрещнат от Величко Родопски, и.д. кмет на Пловдив, от Георги Титюков, заместник-кмет по спорта и младежката дейност, от Любомир Ганев, президент на БФВ и от представители на женския национален отбор по волейбол.

Купата е изработена от чисто злато и тежи 9,6 кг, като основата й е дървена. Висока е 74 см и е направена ръчно в италианската компания, чието дело са трофеите за Световното първенство по футбол и за Шампионската лига по футбол. Това е един от най-желаните спортни трофеи и той сега е в Пловдив, обявиха организаторите при пристигането на трофея в Пловдив. Предстои специална тридневна обиколка в Пловдив – Трофи тур, на която жителите и гостите на града ще могат да видят отблизо трофея.

На 13 август златният трофей ще бъде изложен от 19 до 21.30 часа на Римския стадион на Джумая джамия, а в събота от 19 до 21.30 часа – в Цар-Симеоновата градина. На следващия ден също от 19 до 21.30 часа пловдивчани ще могат да се снимат с Купата на Фонтана с пеликаните – копчетата. „От 18 август битката за този трофей започва в зала „Колодрума“ и приканваме всички пловдивчани да подкрепят отбора на България“, призоваха националките ни по волейбол.

На посрещането на купата в Пловдив присъстваха капитанът на женския ни национален отбор по волейбол Елица Василева и съотборничките й Ева Янева и Гергана Димитрова. Трите не само не спираха да раздават автографи, но и обещаха, че ще дадат с отбора всичко от себе си, за да може купата от чисто злато да остане в България.

„Тази година неофициално я кръстихме като годината на женския волейбол. Спряхме се на Пловдив заради два фактора – първият е ВК Марица и успехите, които този клуб постигна през последните няколко години. Вторият фактор е община Пловдив и усилията, които полага за развитието на нашия любим спорт. Призовавам привържениците да побързат да си закупят билети за предстоящото Европейско първенство, защото за някои от мачовете вече няма свободни места в централните сектори в залата“, каза на свой ред Любомир Ганев.

Подобни статии

Top