Пловдив празнува 80-годишнината на Недялко Йорданов с известна негова пиеса

Със спектакъл на лятно кино „Орфей“ ще бъде отбелязан юбилея на поета, писателя и драматурга

„Две жени, без да се брои мъжът“ е името на спектакъла, с който Недялко Йорданов ще отбележи своята 80-годишнина в Пловдив. Във „фарс мюзикъла“, както е определен от създателите си, участват актрисите Ирен Кривошиева и Роси Русева. Режисьор е Недялко Йорданов, музиката е на Хайгашод Агасян, аранжимент и акомпанимент Жоро Стоев. Представлението е от афиша на Драматичен театър „Иван Димов“ – Хасково и беше отложено заради COVID-19.

Това е много сериозна, шеговита трагикомедия за сблъсъка на две жени в класическите роли на съпруга и любовница на един мъж, който позорно не се появява на сцената. Действието преминава през различни перипетии с абсурдни на пръв поглед обрати – от жестока омраза към неочаквано приятелство, от общуване с извънземни до криминални загадки и чисто съвременни модерни взаимоотношения и дори политически закачки. Много смях и много сълзи и много песни, както и един чисто оперен дует. И в крайна сметка една философска истина, че всичко е временно, че всичко е нетрайно и затова трябва да се живее жадно и ненаситно.

Заповядайте и няма да съжалявате за времето, прекарано в залата с две шантави и талантливи актриси„, твърдят организаторите. А Недялко Йорданов с удоволствие ще раздава автографи и ще си побъбри с любимата си публика след спектакъла.

Представлението започва в 20.30 часа в Лятно кино „Орфей“.

Top