Пловдив проговаря на италиански в Европейския ден на езиците

Събитието е част от проекта „Литературен ренесанс в Пловдив“ по програма „Пловдив европейска столица на културата 2019“.

Италианска читалня „Асен Марчевски“-Читалище „Алеко Константинов“, Пловдив организират Европейски ден на езиците.

FESTA ALLA LINGUA ITALIANA ще се проведе в Пловдив, а програмата включва „Пътешествие в света на италианския език“ – детска програма:Представяне на книгата на 11-годишната Линда Де Кеки, посветена на децата на Пловдив и с техни илюстрации; „Моите първи стъпки в италианския език – урок-игра и караоке

Ще бъде представена съвременна италианска художествена литература – Изложба от книги на италиански език и  и техни преводи  на български от фонда на Италианска читалня „Асен Марчевски“ и  НЧ „Алеко Константинов“

Събитието е част от проекта „Литературен ренесанс в Пловдив“ по програма „Пловдив европейска столица на културата 2019“.

В  „Диалог между две култури“  ще видим Италия и България през погледа и творчеството на поетите Теменужка Балинова-Балина /България/, представена от  гл. асистент д-р Наталия Христова и Антонио Стазола /Италия/.

Теменужка Балина ще представи музикално-поетичният спектакъл „Това съм аз“.

Целта на Европейския ден на езиците е да се повишава осведомеността за използваните в Европа езици, да се насърчава културното и езиковото многообразие и да се стимулира изучаването на езици през целия живот.

 

Подобни статии

Top