Пловдив пуска морски имот за 254 660 лева

Общински съвет даде зелена светлина на търг за терен от над 1100 квадратни метра в село Лозенец

Община Пловдив ще продаде собствен имот край морето. Става дума за 1173 квадратни метра терен за почивна станция в село Лозенец, община Царево, обявен срещу 254 660 лева.

Време е да престанем да продаваме общински терени, време е да започнем да ги закупуваме, коментира съветникът от „Демократична България“ Добромира Костова. По думите й не винаги означава, че едно празно място не се използва, а празно място понякога означава въздух, пространство, означава и отпор на презастрояването. Освен това, подчерта тя, Община Пловдив може да си позволи разходите по стопанисването на терена, та дори и да го обособи като зона за отдих с дръвчета и пейки, защото „пловдивчани също ходят на море“.

Вчера за нуждите на пробива под Централна гара, вместо да отчуждим имоти, ние ги закупихме и изгубихме десетки хиляди левове, вместо за изгубим малко време, а сега ще се продаде имот с незначителна печалба, обърна се към съветниците тя,

Колегата й Йордан Иванов подчерта на свой ред, че цената, на която имотът се продава е неподходяща и поиска минимална цена от 450 000 лева. Предложението му, обаче, не се прие след гласуване, при което 36 от съветниците се въздържаха.

Владимир Кисьов от „Съюз за Пловдив“ контрира, че е наясно с въпросния имот и първоначално посочената цена за него е добра; отделно – като инвеститор в крайморския район Кисьов сподели впечатления, че – цитирам, „имоти в Царево днес никой не купува“.

В крайна сметка Общински съвет одобри провеждането на търг за продажба с 31 гласа „За“.

Подобни статии

Top