Пловдив събира фолклорни състави от 8 държави (ПРОГРАМА)

За 23-та поредна година Пловдив е домакин на Международния фолклорен фестивал

От днес до 5 август в града под тепетата ще си дадат среща представителни фолклорни състави от осем държави – Армения, Бразилия, Грузия, Баска автономна област – Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора.

В програмата на фестивалните дни ще вземат участие и пловдивските формации – Фолклорен ансамбъл „Седенчица“, Детска танцувална школа „Тракия“ и Фолклорен ансамбъл„Дилянка“, който ще отпразнува 25-години от създаването си.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч.

Входът за събитията е свободен.

Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта.

Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря. На 3 август в Пещера ще се представят колективите от Баска автономна област – Испания, Чили, Косово. На 4 август, отново в Пещера ще танцуват участниците от Бразилия, Армения и Йордания.

Екипът на община Пловдив, работещ по фестивала е организирал богата паралелна, културна програма, която включва обиколка на забележителностите на Пловдив – Европейска столица на културата – 2019, както и на важни обекти в региона.

Вижте и програмата на фестивала:

1 2

Подобни статии

Top