Пловдив събра деца от цялата страна на конкурс за млади изпълнители (ГАЛЕРИЯ)

Финалът се проведе при стриктно спазване на всички предписания на Министерството на здравеопазването

Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен се проведе за 17-та поредна година. Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на МОН, а финалът му бе днес на Лятно кино „Орфей“. Основен организатор и домакин на проявата е ОДК – Пловдив със съдействието на Община Пловдив, РУО, Национален дворец на децата – София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи“ и Естрадно студио „Прима“.

Финалната част откри зам.-кметът на Пловдив Анести Тимчев, който поздрави децата за постигнатия успех и сподели лична история от своите ученически години.

Пял съм в ученически хор, а след това започнах да пея и в Академичния хор в София и приключих с моето пеене в катедралния храм „Св. Александър Невски“. Научих много неща, но едно нещо не научих в този живот – каква е онази любов, която трябва да имаш, за да може от сърцето ти да излезе нещо, което да можеш да предадеш на другите и те да почувстват същата емоция, която си почувствал и ти„, сподели Тимчев. Той не пропусна да поздрави талантливите деца и от името на кмета Здравко Димитров: „Скъпи  деца, продължавайте да пеете и бъдете упорити – ще успеете, щом толкова обичате музиката. Пожелавам здраве и енергия на вас, на вашите родители и педагози, които са неотлъчно до вас и ви помагат!„, гласи посланието на градоначалника.

В първия етап на конкурса участваха над 250 деца – 143 солиста, 11 дуета и 15 вокални формации от 19 области на България. До финалната фаза бяха допуснати 63 деца и младежи от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи само в категория солисти. Изпълненията и на двата етапа се оценяват от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти, певци, актьори, хореографи, преподаватели в АМТИИ, ПУ „Паисий Хилендарски“, продуценти.

Финалът на музикалния конкурс се проведе при стриктно спазване на всички предписания на МЗ.

Подобни статии

Top