Пловдив се готви за празниците! Слагат украсата, готвят елхата, монтират пързалката

Най-голямата открита ледена пързалка на Балканите ще е на разположение на пловдивчани

Пловдив започна своята подготовка за празници. В момента се монтира коледната украсата, а до края на седмицата ще бъде украсено и коледното дърво пред сградата на Общината.

Седемдесет хиляди лева е сумата, която предоставя Община Пловдив за осъществяването на празничната новогодишна програма и за празничната украса на града, съобщава по този повод Радио Пловдив. Отделно ще бъдат предоставени 20 хиляди лева за украсата и артистичните събития на ул. „Абаджийска“ и на площад „Стефан Стамболов“. Празничните фойерверки са на стойност 10 000 лв, уточни директорът на Дирекция „Култура“ Нина Димовска. Очаква са светлините на елхата пред Общината да бъдат запалени на 2 декември.

„Тази година за участие в празничните концерти са поканени изключително български изпълнители“, разказа още Димовска. Освен традиционното участие в последните минути на настоящата година на артистите от фолклорен ансамбъл „Тракия“, на сцената ще се качи дует „Ритон“, а в първите минути на 2020 година пловдивчани ще могат да чуят група „Скандал“ .

Междувременно над ремонтирания надлез на ул. „Гладстон“ започна и сглобяването на най-голямата открита ледена пързалка на Балканите. Тя ще заработи в края на този месец. Съоръжението е с площ 1500 кв.м и е изградено по австрийска технология.

„Пистата е дълга 75 м, докато в Зимния дворец в столицата е 60 метра. Ледът е дебел 6 см и издържа на положителни температура до 15 градуса“, обясниха от фирмата собственик на атракцията. Пързалката ще работи без почивен ден от 10 до 22 часа до края на януари. Съоръжението разполага и с тренажори за начинаещи.

Подобни статии

Top