Пловдив се представя на най-голямото туристическо изложение във Франция

Акцентът в представянето ще бъде “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”

От  25 до 28 септември 2018 г. Община Пловдив се представя на IFTM Top Resa в Париж – най-голямото туристическо изложение във Франция за професионалисти, което тази година отбелязва своята 40-годишна история.

На информационния деск на Пловдив, част от информационния щанд от 42 кв.м. на Министерството на туризма на България, ще присъстват най-новите рекламни материали и сувенири за Пловдив, изработени от Общински институт “Старинен Пловдив” и Общинска фондация “Пловдив 2019”.

Акцентът в представянето ще бъде “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”, но паралелно с богатия артистичен потенциал и културна програма на Пловдив ще бъдат поставени на фокус и предимствата на града като предпочитана туристическа дестинация на международно ниво в следните няколко аспекта: древен и вечен, изпълнен с история; романтичен, изпълнен с атмосфера; енергичен и пулсиращ, изпълнен с живот; дестинация за всеки вкус и всички сетива и др.

В тази връзка за целите на изложението бе изработен специален мини-каталог на френски език.

През 2018 г. французите продължават да бъдат на второ място след испанците сред чуждестранните

туристи в Пловдив, според статистиката на посещаемостта в туристическите информационни центрове за изминалата година.

През 2017 г. в силния туристически период юли – септември в туристическите информационни центрове в града бяха регистрирани 2 826 френски туристи. Гостите от Франция проявяват подчертан интерес към Пловдив – вълнуват ги местните забележителности, културно-историческото наследство, етнографските традиции и типичните продукти на гурме и винения туризъм.

Според данни на НСИ през 2017 г. в града са реализирани 11 895 бр. нощувки от Франция, като общо за областта техният брой е 389 542.

1 2

Top