Пловдив се преклони пред Ботев и загиналите (СНИМКИ)

Пловдив почете Ботев и на загиналите за свободата на България

С поклонение, отдаване на почести  и полагане на венци и цветя в Пловдив бе почетена 142-та годишнина от гибелта на българския революционер, демократ, поет и журналист Христо Ботев.

В церемонията пред паметника на Христо Ботев в Цар-Симеоновата градина участваха военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили под командването на бригаден генерал Явор Матеев, представителният духов оркестър на ВВС и членове на комитет „Родолюбие“.

За да отдадат своята почит в Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, и да положат венци и цветя пред паметника на Христо Ботев бяха кметът на град Пловдив Иван Тотев, заместник-областният управител Димитър Керин, председателят на общинския съвет Савина Петкова, народни представители, представители на ФК „Ботев“ и футболни фенове, както и многобройни признателни граждани.

Водещ на честването бе актрисата Мария Генчева от Драматичен театър – Пловдив. Официалното слово произнесе проф. Инна Пелева – носител на Награда „Пловдив“ в Раздел „Художествена литература“.

Вижте пълния текст на словото на проф. Инна Пелева:

1 2

Подобни статии

Top