Пловдив се включва в инициативата „Да изчистим България заедно!” Ето къде…

Стартът на кампанията ще бъде поставен в 10:00 часа.

За пореден път ще се проведе най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно”.

Стартът на кампанията ще бъде поставен в 10:00 часа.

Ето кои са местата, които ще бъдат почистени по време на кампанията в областния град: 

–      Почистване на парк „Лаута”. Сборен пункт пред барбекютата.

–          Почистване на парк „Чайка“, парк „Каменица“, парк „Богомил“ и парк „Изгрев“. В изброените паркове по инициатива на районната администрация ще бъдат боядисани пейките.;

–          Почистване на междублоковите пространства  на ул. „3-ти март“ /бившия магазин Молдавия /. Освен почистване на тревните площи ще се оформи дървесната растителност в междублоковите пространства.

–          Почистване на междублоково пространство  на ул. „Солунска” и ул. „Юндола”, междублоково пространство на ул. „Вечерница”  и ул. „Звезда”,  парк „Ружа”;

–          Почистване на „Сахат тепе” (Район Централен). Сборен пункт пред Регионалния телевизионен център.

–          Почистване на северният бряг на р. „Марица” от пешеходният мост до м-н „Лекси” (Район Северен). 

Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите в обявените временни  пунктове минути преди старта и по време на самата акция, също така материали за почистването ще се раздават през целия ден във всички районни администрации.

В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани.

Община Пловдив призовава гражданите активно да се включат в почистването, за да направим заедно Пловдив още по-приветлив и уютен град. Всички ние сме стопани на града – нека се грижим за опазване на чистотата му всеки ден!

 

 

 

Подобни статии

Top