Пловдив се включва в Общобългарски поход за мир и неутралитет - DC news

Пловдив се включва в Общобългарски поход за мир и неутралитет

Походът под тепетата започва от Джумаята в 18.30 ч.

На 3 май 2022 година в 18,30 часа на площад „Народно събрание“ граждани и граждански групи организират втора фаза на Общобългарския поход за мир и неутралитет.

Походът ще се състои и в други градове на България в същия ден.

В Пловдив Общобългарския поход ще започне в 18.30 ч. от Джумаята, а в Пазарджик – от Тортата.

„Общобългарският поход за мир и неутралитет навлиза във втора, категорична фаза. Защото:

  • ДБ поискаха спешна среща на 26 април с коалиционните партньори, за да обсъдят един-единствен въпрос – изпращането на оръжия за Украйна;
  • три проекторешения за изпращане на оръжия висят в парламента и чакат първия работен ден – 4 май, за да бъдат приети;
  • в групичката ЗА изпращане на оръжия се включи явно и ИТН, които заедно с ГЕРБ, ДБ и ПП правят мнозинство в парламента, мнозинство ЗА ВЪВЛИЧАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНА.

Защото изпратим ли официално военна помощ, ставаме страна в конфликта. Както каза представител на НАТО, България и Румъния са първа фронтова линия. Нямаме друг дълг пред децата и родителите си сега, освен да излезем и да заявим гръмко: БЪЛГАРИЯ Е ЗОНА НА МИР. БЪЛГАРИЯ Е НЕУТРАЛНА ТЕРИТОРИЯ, НА КОЯТО ДРУГО, ОСВЕН ПРОВЕЖДАНЕ НА МИРНИ ПРЕГОВОРИ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧВА!

И това да го направим в един ден и час в цяла България. Не само София, а и Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Перник, Ямбол, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Видин, Асеновград, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Силистра, Ловеч, Дупница, Разград, Свищов, Горна Оряховица, Смолян, Петрич, Сандански, Самоков, Севлиево, Лом, Велинград, Карлово, Нова Загора, Троян, Айтос, Ботевград, Пещера, Гоце Делчев, Харманли, Карнобат, Свиленград и всички останали градове и села.

Общобългарският поход за мир и неутралитет е организиран изцяло от български граждани. Партии в организацията няма, взели сме мерки този път площадът да е изцяло наш – на хората. Знамето на похода е едно-единствено – българското. Каузата е една – мир.“, посочват организаторите.

Подобни статии

Top