Пловдив се връща 18 години назад: Вижте първия концерт за Деня на Европа

Под мотото „Опиянението и радостта от миналото ражда надежди, свързани с общото ни бъдеще в Европа“

Европейски информационен център „Европа директно – Пловдив“, Община Пловдив и фондация „Пловдив 2019“ дават възможност на пловдивчани и всички българи отново да съпреживеят емоциите от първия тържествен концерт, посветен на Деня на Европа в Пловдив.

Честването на празника в града под тепетата започна преди 18 години – в далечната вече 2002 година, когато за първи път в България пловдивчани отбелязаха 9-ти май като Ден на Европа с голям концерт, провел се на Античния театър.

Днес отново е 9-ти май, но заради пандемията от COVID-19 и обявеното извънредно положение, събитие от подобен мащаб няма как да бъде проведено. Докато сме си в къщи обаче, можем отново да празнуваме с всички европейци, както и да се върнем в спомените назад, казват от Общината.

Вижте изпълненията на Дони, Нети, Еделина Кънева, Коцето Калки, квартет „Интро“, Ансамбъл „Иглика“, Нина Николина, вокална формация „Врабчетата“, Литъл бенд и хумора на Виктор Калев, Тончо Токмакчиев и Мартина Вачкова на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=OSHrMQdJO4w.

Честит Ден на Европа.

Подобни статии

Top