Пловдив ще отбележи 147 години от трагичната гибел на Васил Левски

левски

Слово ще произнесе Павлина Николова от Общински комитет „Васил Левски“

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика  от 10.00 часа в Пловдив ще бъде почетена 147-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. (Преди това, в Църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида).

Слово пред паметника ще произнесе Павлина Николова – зам.- председател на Общински комитет „Васил Левски“ Пловдив, читалищен деятел, член на СНБП, носител на наградата „На ползу роду“ на Общински читалищен съюз Пловдив. Водещ на възпоменателното честване ще е Златко Павлов.

В церемонията по традиция  участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци,  членове на Общински комитет „Васил Левски” и Комитет „Родолюбие”.

В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат кметът на Община Пловдив, народни представители, председателят на Общински съвет-Пловдив, областният управител, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни и културни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.

Подобни статии

Top