Пловдив става град на маратона! 1200 бягат в центъра на града

На старт ще застанат 1200 атлети от 22 държави, които ще се състезават в две дистанции

В празничния уикенд за четвърта поредна година Пловдив ще живее с ритъма на маратона, защото е домакин на най-мащабното лекоатлетическо събитие в България – Маратон Пловдив.

Точно в 8.00 часа сутринта, на старт ще застанат 1200 атлети от 22 държави, които ще се състезават в две дистанции: класическата маратон, с дължина 42 км и полумаратон, с дължина 21,1 км. За сравнение в предходното издание на събитието участниците бяха 896.

Трасетата, по които ще се движат състезателите след съгласуване с Община Пловдив са променени спрямо миналата, за и могат да поемат придвижването на увеличения брой участници, да бъдат избегнати участъци в ремонт, второстепеннни улици или такива, които не отговорят на международните изисквания за провеждане на състезания от този клас.

Именно заради по-добрите трасета тази година, организаторите очакват много по-бързи и времена на победителите в двете дистанции, както и подобрени лични времена на всички състезатели.

За охраната и сигурността на бегачите ще се грижат над 250 полицаи, а моторизирани екипи на МВР-Пловдив ще съпъстват колоната със състезатели. В неделя, 5 май 2019 г. във времето от 8.00 до 13.30 часа, временно ще бъде спряно движението на МПС по трасетата на двата старта.

Участниците в класическата, 42 километрова дистанция и в полумаратонската 21,1 км ще стартират едновременно от площад Стефан Стамболов.

Участниците на полумаратон ще бягат по по-краткия маршрут.

1 2

Подобни статии

Top