Пловдив става „Квартална сцена“ от днес

От 13 до 19 октомври 2018 г. в Пловдив ще се състои Четвъртият фестивал за изпълнителски изкуства „Квартална сцена“.

Събитията от програмата ще бъдат представени в Цар Симеонова градина до Пеещите фонтани, в двора на Детския отдел   и в  Конферентната зала на НБ „Иван Вазов” – Пловдив.

Акцент в програмата е закриващото събитие на 19 октомври, когато звездата на българския театър и кино Ицко Финци ще представи пред пловдивската публика своя авторски моноспектакъл „Като в кабаре”, в който актьорът влиза в различни роли, партнирайки си с любимите роял, цигулка и акордеон.

Проектът „Квартална сцена” е фестивал за изпълнителски изкуства, който пътува из различни населени места в страната. Той има три предходни издания в Самоков, Елин Пелин и Ихтиман. Неговата цел е да среща малки и големи зрители с различни форми на театралното изкуство. Фестивалът ще предложи разнообразна артистична програма предимно на открито. Артисти от различни градове ще представят както театрални представления така и занимателни работилници и игри.

Проектът се реализира от „Сдружение7Акт“, в партньорство с Регионална народна библиотека „Иван Вазов” – Пловдив, Фондация „Асоциация Информбюро”, Фондация „Арт Офис” и с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Ето и пълната програма на събитието:

Събота 13.10.

Цар Симеонова градина до Пеещите фонтани

11.00 ч. Игрите на квартала

Игри за деца от 4 до 14г. с участието на „Малка театрална компания“

Продължителност 60 мин.

Кварталът е мястото, където започва всичко – приятелите, спомените и игрите от задната уличка,  двора или зад блока. Те нямат нужда от много приготовления. Само ластик, топка, пръчка или може би някоя счупена керемида, вместо тебешир. Живите игри, в които да обелиш коляно е геройство, а да се покатериш на дърво – подвиг. Игрите на квартала – простички, вдъхновяващи и незабравими.

1 2 3

Top