Пловдив става театрална сцена, започна „Двама са малко-трима са много“

В тържествената обстановка на Зала „Съединение“ в Пловдив бе открит XXIII Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много” & TheatAir 2018.

Първи, приветствие към участниците и гостите на фестивала отправи директорът на Държавен куклен театър – Пловдив Виктор Бойчев.

„Тази година заедно ще видим 16 конкурсни спектакъла от България и чужбина, оживяващи 5 зали в град Пловдив и една в София, 25 улични интермедии, представени от 9 международни трупи и много приказно вълшебство! 23-тото издание е посветено на ДВИЖЕНИЕТО – смелото и тихото, просветеното и интуитивното, движението към това, което ражда знанието, пази спомена, създава и оборва нормите, вдъхновителното, непознато, освобождаващо и създаващо движение“, разказа Виктор Бойчев.

Той изказа специална благодарност към Община Пловдив за дългогодишната подкрепа на фестивала, към Министерство на културата, Фондация „Пловдив 2019“ и към многобройните спонсори, които безрезервно застават зад организацията на един от най-красивите пловдивски фестивали, представящ по вдъхновяващ начин майсторството на кукленото и уличното театрално изкуство.

Приветствие по повод откриването на XXIII Международен куклено-театрален фестивал от името на Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, както и от свое име към участниците, гостите и вярната публика отправи заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив, инж. Александър Държиков.

„Фестивалните дни от 3 до 7 септември, организирани от Държавен куклен театър – Пловдив, фестивалното сдружение и Община Пловдив идват, за да споделят енергията на творчеството, което развива въображението и вдъхновява съзнанието. Ще имаме възможност да видим прекрасни спектакли и прояви на открито, които ще се слеят с духа на Пловдив“ ,каза в приветствието си заместник-кметът.

Той подчерта, че фестивалът е част от най-големия културен форум на Пловдив – Есенния салон на изкуствата и със сигурност ще обогати още повече интересната и разнообразна програма на Салона.

1 2

Подобни статии

Top