Пловдив търси военни музиканти

За духов оркестър към Съвместното командване на специалните операции в гарнизон Пловдив

Свой военен духов оркестър ще има най-новото Командване в структурата на Въоръжените сили – Съвместното командване на специалните операции в гарнизон Пловдив, съобщават от Министерството ма отбраната. Първите военни оркестранти са 10 и ще бъдат подбрани с конкурс. Процедурата за конкурса вече е разкрита със заповед на министъра на отбраната за общо 32 вакантни длъжности за оркестранти във военните духови оркестри.

Минимално изискваното образование за кандидатите е средно музикално, а част от специалностите са „кларинет“, „ударни инструменти“, „тромпет“, „флейта“ и други.

Заявления за участие се подават до 2 ноември 2020 година чрез структурите на Централното военно окръжие.

Военната ни духова музика в продължение на векове е била сред основните стожери за запазването на изконните български ценности. Тя е съществен фактор за формирането на родолюбиво възпитание и представлява своеобразен духовен мост между поколенията, мотивират желаещите да участват от министерството. 

Вижте и списъка на вакантни длъжности за сержанти от военния духов оркестър на Съвместното командване на специалните операции: Obyava_orkestranti_P6.

Подобни статии

Top