Пловдив – център на реиндустриализацията в България

Община Пловдив бе домакин на Петото издание на форума Industry 4.0

Община Пловдив е в центъра на процесите за реиндустриализация на страната и привличането на инвестиции в иновативни и зелени технологии. Това стана ясно по време на Петото издание на форума Industry 4.0, което  се организира от Община Пловдив, „Тракия тех“ и в. „Капитал“.

Събитието акцентира върху предизвикателствата, коието постави COVID – 19 епидемията пред бизнеса. Акцент във форума бе бъдещото развитие на регионите чрез взаимодействието на индустрията и местната власт.

Пловдив е най-бързо растящият град в България и обслужва ежедневно над 500 000 души. Това води след себе си необходимост от сериозни инвестиции, за да може градът по-ефективно да се справи с икономическите, демографските и социалните предизвикателства, които следват от неговото разрастване, заяви по време на дискусията кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той подчерта, че през последните 10 години голям екип от местните институции и бизнесът са положили много усилия, за да се развие Тракия икономическа зона.

Кметът Здравко Димитров подчерта още, че бюджетът на общината е 345 милиона и едва 15% от него е за капиталови разходи, което съвсем не е достатъчно за развитието на града.

1 2 3

Подобни статии

Top