Пловдив, в ход е втора кампания за Пенка Калинкова!

Всякакви средства, които не бъдат използвани за лечението и рехабилитацията ще бъдат дарени за благородни каузи, пише синът й

Кампанията за събиране на средства за рехабилитацията на Пенка Калинова продължава. Синът на пловдивската журналистка обяснява, че няколко души са се свързали с него с молба платформата да остане отворена, за да може да продължат да даряват.

„Все още очакваме резултатите от хистологичното изследване. Надяваме се те да са възможно най-добрите. Всякакви средства, които не бъдат използвани за лечението и рехабилитацията на майка ми, ще бъдат дарени за благородни каузи. Благодарим ви!“, пише Калин Петков.

Благотворителната акция ТУК – „Помощ за лечението на майка ми“

На 11 април т. г. скъпата ми майка – Пенка Калинкова, беше транспортирана в болница по спешност, след внезапен силен гърч и пареза на дясната ръка и крак. Първоначалното съмнение за инсулт беше отхвърлено, за сметка на страшната диагноза мозъчен тумор.

Тази диагноза беше потвърдена след скенер и ядрено-магнитен резонанс на главата. След консултации с четирима неврохирурзи беше препоръчана неотложна операция, която бе извършена в неврохирургията на болница Пирогов. В момента се очаква резултатът от хистологичното проучване, междувременно ѝ предстои няколкомесечна рехабилитация на засегнатите дясна ръка и десен крак.

Целта на тази кампания е да събере средствата за направените до момента медицински разходи и за предстоящите услуги на рехабилитатор и личен помощник.

Майка ми е неподвижна на легло и има нужда от помощ за всички ежедневни дейности. Моля ви, помогнете в тази трудна ситуация. Моля ви, споделете кампанията! Благодаря!

Подобни статии

Top