Пловдивчани, давайте предимство на доброволците от отряд „Пловдив 112“!

Това са хората, които пазаруват за възрастните и болните, които не могат да се справят сами в създалата се ситуация

„Моля, когато доброволци от екипа на формирование „Пловдив 112“ покажат документ в аптека или магазин, да бъдат пускани с предимство.“Апелът към всички пловдивчани отправи кметът Здравко Димитров. По думите му точно това са хората, които пазаруват за възрастните и болните, за хората, които имат нужда от помощ в настоящата ситуация.

Димитров благодари специално на „Пловдив 112“ и за това, че набират желаещи, които да помага с логистични задачи покрай мерките за справяне с коронавируса; благодари и на Зъболекарския съюз за входирано от тях писмо и списък с лекари, които също ще бъдат на разположение при нужда. Освен това на сайта на Община Пловдив се събират и селектират оферти за така нужните дезинфектанти и предпазни консумативи.

За да няма струпвания, Социалните трапезарии в града под тепетата увеличават диапазона си и вече ще работят от 10 до 14 часа, от съображение за сигурност там се раздава само пакетирана храна, следи се строго и за спазване на необходимата дистанция.

Районните администрации също вече са получили списък с лицата, които са под карантина, за тях доброволци ще осигуряват доставката на храна и лекарства.

Подобни статии

Top