Пловдивчани излизат на протест, искат спешен ремонт на Рогошко шосе (ВИДЕО) - DC news

Пловдивчани излизат на протест, искат спешен ремонт на Рогошко шосе (ВИДЕО)

От сдружението „Спаси Пловдив“ обявиха, че нямат политически искания

Пловдивчани излизат на протест срещу окаяното състояние на Рогошко шосе. Това съобщи в групата „Спаси Пловдив“ активистът Асен Костов. Протестът ще бъде на обяд и ще започне точно в 12.00 ч., като ще блокира новото кръгово на бул. „България“ и моста на Адата.

„Граждани от групата “Рогошко шосе” и представители на бизнеса се обърнаха към нас за подкрепа във връзка с окаяното състояние на шосето. Ще поставим въпроса и за забавянето по водния проект около “Новотела”. Сдружението “Спаси Пловдив” застава зад този проблем и тъй като от много време се наслушахме на обещания, организираме ефективен граждански протест на 25 февруари от 12 до 14 часа, като ще блокираме новото колело на бул. „България“ и моста на Адата“, обясни Асен Костов.

По думите му протестът няма политически искания.

Костов съобщи, че община Пловдив вече е уведомена по надлежния ред  и посочи, че ще покани кмета Здравко Димитров, зам.-кмета по строителството Пламен Райчев и областния управител Йордан Иванов.

От сдружението „Спаси Пловдив“ настояват да научат началната дата за ремонта на Рогошко шсе.

Припомняме, че шосето, което е една от основните изходни артерии на Пловдив, край която има и голяма индустриална зона с множество предприятия и фирми, е осеяно с кръпки и дупки. Една от тях е дълбока 2,5 метра измериха активистите.

Наскоро зам.-кметът Пламен Райчев съобщи, че започва ремонт на част от пътя – от моста на Адата до табелата на Пловдив. Оттам нататък обаче пътната артерия не е в района на община Пловдив, а именно тя е разбита.

Вижте повече във видеото:

Подобни статии

Top